Nurmijärven kunta jatkaa osallistuvaa budjetointia

Jaossa 40 000 euroa nurmijärveläisten ehdotusten toteuttamiseen 

Nurmijärveläinen, mitä tekisit, jos saisit rahaa kotikuntasi viihtyisyyden ja turvallisuuden kehittämiseen? Kerro se kunnalle! Nurmijärven kunta toteuttaa tänäkin vuonna osallistuvaa budjetointia. Jaossa on yhteensä 40 000 euroa. Teemana kotikulmien viihtyisyys ja turvallisuuden kehittäminen.

"Osallistuvassa budjetissa ovat etusijalla enintään 15 000 euron ehdotukset, jotka on mahdollista toteuttaa vuoden 2019 aikana. Toki ehdotuksia voi tehdä myös isommista hankkeista ja nämä käsitellään kunnan budjettikäsittelyssä syksyllä 2019", kertoo hallintojohtaja Jukka Anttila.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on se, että kuntalaiset pääsevät osallistumaan suoraan kunnan päätöksentekoon.

"Kuntalaiset voivat saada rahoitusta ehdotuksille, jotka parantavat heidän omaa asuinympäristöään. Laajemmin tämä tukee kunnan ja kuntalaisten vuoropuhelua ja lisää kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia", Anttila sanoo.

Osallistuvassa budjetoinnissa on joka vuosi hieman eri teema. Vuonna 2019 teemana on kotikunnan viihtyisyyden ja turvallisuuden kehittäminen.

Vuonna 2018 toteutettiin seuraavia ideoita:

Metsäkylän kyläilmeen kohentaminen, Kuhakosken sillan kaiteiden uusiminen (jatkuu vuonna 2019), Röykän jätskipenkki, Syödään yhdessä -tapahtuma, Liikuntasankarit -tapahtuma, Heikkarin käsityökahvila, Rajamäen kukkaistutukset sekä Isosuon pitkospuu -hankkeen suunnittelu (jatkuu vuonna 2019).

Entä tänä vuonna? Ehdota ideasi Nurmijärven kunnalle!

TEEMA 2019: Nurmijärven viihtyisyyden ja turvallisuuden kehittäminen

KUKA VOI OSALLISTUA: Kaikki halukkaat nurmijärveläiset (yksityishenkilöt, yhdistykset, järjestöt ja yhteisöt)

MILLOIN? Haku: 28.1.-24.2. Tämän jälkeen kunnan toimivallan ja strategian mukaiset ideat etenevät neuvoa antavaan äänestykseen. Äänestysaika 11.3.-24.3. Kunnanhallituksen päätös rahanjaosta nykyisen aikataulun mukaisesti: 15.4.

MITEN OSALLISTUA?

  1. Rajamäen, Kirkonkylän ja Klaukkalan kirjastojen asiakaspalvelupisteessä sekä kunnan viraston asiakaspalvelupisteessä (Keskustie 2B)