Ilmaista harrastusiltapäivää koululaisille kokeillaan kymmenessä koulussa

7.8.2018 15.00 

Tästä syksystä alkaen kymmenessä nurmijärveläiskoulussa koulupäivä päättyy tiistaisin viimeistään kello 14, jonka jälkeen koululaisille tarjotaan ohjattua toimintaa koko iltapäiväksi. Kyseessä on harrastusiltapäivä-hanke, jota kokeillaan Nurmijärvellä ensimmäisen kerran.

Kokeilussa on mukana kuusi koulua Klaukkalasta sekä Valkjärven, Lepsämän, Nukarin ja Röykän koulut. Näiden koulujen oppilaille tarjotaan mahdollisuus osallistua koulupäivän päätteeksi ilmaiseen harrastustoimintaan. Kerhojen sisällöstä ja niiden vetämisestä vastaavat paikalliset yhdistykset, seurat ja toimijat. Vastaavanlaista harrastusiltapäivää on kokeiltu muun muassa Espoossa, Turussa ja Oulussa.

Sirkusta, ukulelea, kokkailua, tanssia...

- Tavoitteena on tarjota 1.-9. luokkalaisille lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulun jälkeen. Kerhot on tarkoitettu kaikille oppilaille riippumatta siitä, mitä koulua oppilas käy. Eli koululainen voi valita toisenkin kuin oman koulun kerhon, kertoo Liikkuva koulu -hankkeen koordinaattori liikunnanopettaja Ari Murole. Kerhon sisältö on pyritty kokoamaan niin, että jokaiselle löytyy mielekästä ja hauskaa tekemistä. Mukana on niin tanssipajaa, laulukerhoa kuin kepparikerhoakin. Nurmijärvellä kerhotoiminnasta vastaa kolmannen sektorin väki. Kunta kustantaa jokaisen kerhon ohjaajakorvaukset, jonka lisäksi osa toimijoista on saanut tukea Olympiakomitealta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen harrastusiltapäivänkerhoihin alkaa torstaina 9.8.2018 klo 12 ja viimeinen ilmoittautumispäivä on ma 20.8. klo 15.00.

Ilmoittaudu ryhmiin

 

Harrastusiltapäivä-kokeilussa on mukana:

Harjulan koulu, Isoniitun koulu, Klaukkalan koulu, Lepsämän koulu, Nukarin koulu, Syrjälän koulu, Urheilupuiston koulu, Röykän koulu, Valkjärven koulu sekä Vendla skolan.

Kerhoja järjestävät:

Nurmijärven opisto, NJS, SB-Pro, NTL, Seven ringettes, KlaNMKY, NTO, NUY, Kurra, kunnan liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut.