Outi Mäkelä aloitti Suomen suurimman kunnan, Nurmijärven kunnanjohtajana

5.3.2018 11.00

Nurmijärven uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Outi Mäkelä aloitti työt 5.3. alkaen vs. kunnanjohtajana.

Nurmijärven 42 000 asukkaan kunta saa Mäkelästä ensimmäisen syntyperäisen nurmijärveläisen kunnanjohtajan. "Olen 43 vuotta elänyt yhteistä matkaa Nurmijärven kanssa erilaisissa vaiheissa ja tämä seutu, sen asukkaiden hyvinvointi ja alueen menestys ovat minulle sydämen asia."

"Työ lähtee käyntiin vauhdikkaasti ja tämän kevään isoja asioita ovat strategian jalkauttaminen, organisaation päivittäminen ja tulevaan maakuntauudistukseen valmistautuminen. Myös taloudellisen ohjaamisen, viestinnän ja kuntalaisvaikuttamisen osalta lähdetään pohtimaan keinovalikoimaa ja toimintatapojen päivittämistä." kertoo Mäkelä.

Mäkelä on innoissaan kunnan uudesta strategiasta, joka nostaa positiivisuuden keskeiseen asemaan. "Strategian kantava ajatus: Nurmijärvi - positiivinen ilmiö, kannustaa meitä tekemään töitä positiivisten asioiden tekemiseen, sekä esiin nostamiseen." Mäkelä summaa. "Strategiassa korostuvat tällä kertaa palveluiden saatavuuden ja laadun lisäksi talous, liikenne, kaupalliset palvelut, maankäyttö ja henkilöstön hyvinvointi."

Kunnanjohtaja Mäkelä on tavoitettavissa paitsi kunnantalolta, myös sosiaalisesta mediasta. Hän kirjoittaa kuulumisia ajankohtaisista asioista myös kunnan kotisivuilta löytyvässä blogissaan.

Outi Mäkelä on työskennellyt kansanedustajana vuodesta 2007 ja toiminut myös Uudenmaan maakuntahallituksen puheenjohtajan sekä Nurmijärven kunnanhallituksen puheenjohtajana. Nykyinen kunnanjohtaja Kimmo Behm on vuosilomavapaalla ja siirtyy eläkkeelle 1.5. alkaen, jonka jälkeen Mäkelän virka vakinaistuu.