Kasvisruokaa tarjolla Mäntysalon, Isoniitun ja Nurmijärven yhteiskoululla

2.8.2017 12.00

Syyslukukauden 2017 kokeilu - kasvisruokaa tarjolla Mäntysalon, Isoniitun ja NYK:n kouluilla

Me Aleksia ruokapalveluissa haluamme lisätä kasvisruokien tunnettavuutta ja tarjota kouluissa nykyistä ekologisempi sesongin mukainen vaihtoehto. Täysipainoinen lakto-ovo-vegetaarinen ruokavalio sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi maitovalmisteita ja kananmunaa.

Tulemme tarjoamaan syyslukukaudella kasvisruokavaihtoehdon kaikille halukkaille Mäntysalon, Isoniitun ja  NYK:n kouluilla. Kasvisruoka on kouluissa tarjolla linjastossa vapaasti otettavissa olevana vaihtoehtona. Kasvisruoista emme valmista erityisruokavalioita, ruokien soveltuvuusmerkinnät näkyvät ruokalistalla.

Muissa kouluissa eri kasvisruokavaliot ovat toistaiseksi erityisruokavalioita ja ne on tilattava ennakkoon erityisruokavalio-ohjeen mukaan.

 Kasvisruoan menekkiä on alkuvaiheessa vaikea ennustaa ja siksi ruokaa on tarjolla niin kauan kuin sitä päivittäin riittää. Huolehdimme kuitenkin, että kaikki kasvisruoan tilanneet ruokailijat saavat  tilaamansa ruoan.

Syksyn ajan keräämme palautetta ruokailijoilta kasvisruokailusta ja -ruoasta ja kehitämme ruokaohjeita ja toimintaamme palautteiden pohjalta.