Aleksia ruokapalvelut käyttää kotimaisia elintarvikkeita

22.3.2017 9.00

Aleksia ruokapalvelun käytössä olevista lounaan pääraaka-aineista 80 % on kotimaisia. Liha on lähes kokonaan kotimaista. Kahdessa broileriruoassa käytetään laadun takia Saarioisten EU-alueelta tulevaa broileria. Kalasta seiti, turska ja kirjolohi ovat ulkomaisia.

Aleksia ruokapalvelut liittyi viime syksynä Kuntapron hankintarenkaaseen. Elintarviketukkuna on MeiraNova, mistä tilataan myös vihannekset ja hedelmät, maito tulee Valiolta, peruna pääsääntöisesti Hevi-Hasilalta  ja  leivän toimittajana on Sinuhe.

Kuntapron isoon hankintarenkaaseen kuuluu usean kaupungin ruokapalveluita. Suuren volyymin ansiosta hinnat ovat  edullisemmat  kuin aiemmin,  jolloin hankinnat  kilpailutettiin yhdessä Kuuma kuntien kanssa. Edullisten kilpailutettujen hintojen ansiosta olemme Aleksiassa voineet tehdä entistä enemmän kotimaisia valintoja.  Kilpailutus ei siis tarkoita sitä, että joudumme  ostamaan halvinta, vaan parhaimmillaan saamme samalla rahalla laadukkaampaa.

Raaka-ainevalintoihimme vaikuttavat monet asiat. Hinta antaa raamit  ja ravitsemus on kaiken peruslähtökohta, niiden  lisäksi valintaan vaikuttavat mm. tuotteen kotimaisuus, toimitukset, pakkauskoot, raaka-aineen soveltuvuus ruoka-ohjeeseen  ja ennen kaikkea maku.

Lähiruoan hankkimisessa on haasteensa ja  olemmekin  panostaneet kotimaisiin raaka-aineisiin. Lisäksi sesonginmukaisuus on meille tärkeää ja näkyy ruokalistallamme varmastikin jatkossa entistä enemmän. Olemme kiinnostuneita paikallisesta ruoasta, joten pyrimme  luomaan yhteyksiä paikallisiin tuottajiin nykyistä enemmän.

(päivitetty 22.3. lihan kotimaisuutta, kiinnostusta paikalliseen ruokaan)