Nurmijärven kunta on painattanut kuntalaisten käyttöön koirankakkaroskis-tarroja

20.2.2014 8.00

Nurmijärveläiset saavat halutessaan tarran, jolla ohikulkevalle koiran omistajalle annetaan lupa pudottaa solmittu koirankakkapussi roska-astiaan. Omakotitalon jäteastiaan liimattu tarra on merkki koiran ulkoiluttajalle, että roska-astiaan saa pudottaa koiran jätöksiä pussitettuna. Näillä koirankakkaroskistarroilla mahdollistetaan koiran ulkoiluttajille lisää roska-astioita kadunvarsi- ja puistoroska-astioiden lisäksi.

Merkitsemällä roska-astia tarralla, lemmikkien ulkoiluttajien kynnys kerätä koiriensa jätökset ja laittaa ne roska-astiaan madaltuu. Järjestyslain mukaan koiran uloste ei saa jäädä ympäristöön taajaman hoidetuilla alueilla. Taloyhtiöiden jäteastioihin tarroja ei saa laittaa ilman hallituksen lupaa.

Tarroja saa kunnan toimipisteistä

Tekninen lautakunta päätti, että kunta liittyy koirankakkaroskis-kampanjaan painamalla 1000 tarraa jaettavaksi kuntalaisille. Näin Nurmijärven kunta on naapurikuntien tavoin mukana tarrojen jakamisessa ja tukemassa ideaa, jolla voidaan parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä. Koirankakkaroskiksen idean kehittivät nokialaiset koiranomistajat Johanna Hulkko ja Jussi Kallioniemi.

Tarrat ovat maksuttomia ja niitä saa seuraavista kunnan toimipisteistä:

  • Kunnanvirasto (Keskustie 2 B)
  • Pääkirjasto (Punamullantie 1)
  • Klaukkalan kirjasto (Kuonomäentie 2)
  • Rajamäen kirjasto (Kiljavantie 1)
  • Metsä-Tuomelan jäteasema (Iivarin metsätie)
  • Klaukkalan yhteispalvelu (Kuonomäentie 2, 2.krs.)

Tarralla merkityn roska-astian voi halutessaan käydä rekisteröimässä osoitteessa www.koirankakkaroskis.fi. Tällöin roska-astian sijainti näkyy myös internetissä näkyvällä kartalla.

Lisätietoja kampanjasta www.koirankakkaroskis.fi