Panu Aaltio sai kunnan kulttuuripalkinnon

11.10.2013 9.00

Nurmijärven kunnan kulttuuripalkinto Konstiniekka on annettu säveltäjä Panu Aaltiolle.

Sivistyslautakunnan palkitsemisperustelujen mukaan Panu Aaltio on Nurmijärven musiikkielämän monipuolinen vaikuttaja. Hän on säveltänyt musiikin muun muassa Aleksis Kiven "Selman juonet" -näytelmään, joka esitettiin Kivi-juhlilla vuonna 2010, sekä Nurmijärven musiikkiopiston ja tanssiopiston yhteistuotantona tekemään "Ali Baba ja 40 rosvoa" -balettiin.

Aaltio tekee kansainvälisestikin noteerattua uraa elokuvamusiikin parissa. Hänen säveltämäänsä musiikkia on useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Aaltio on säveltänyt musiikin muun muassa elokuviin "Tummien perhosten koti", "Sauna" ja "Syvälle salattu". 

Aaltio sai sävellystyöstään merkittävän kansainvälisen tunnustuksen, kun The International Film Music Critics Association palkitsi hänet vuoden 2012 parhaasta dokumenttielokuvan sävellyksestä. Palkinto myönnettiin "Metsän tarina" -elokuvan musiikista.

Konstiniekan saaja julkistettiin Nurmijärvellä 10.10. järjestetyssä Aleksis Kiven päivän juhlakonsertissa. Palkinnon saajan julkisti sivistyslautakunnan jäsen Mikko Saarinen.