Virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys Uudellamaalla

23.8.2012 10.00

Uudenmaan kunnat Askola, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karjalohja, Karkkila, Kerava, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nummi-Pusula, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula ja Vihti kilpailuttivat keväällä 2012 virka-ajan ulkopuolisen hammaslääkäripäivystyksen. Tarjouskilpailun voitti Mediverkko Oy. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys tarkoittaa päivystystä arkisin maanantai-perjantai klo 16-21, ajanvaraus 15-21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 9-21, ajanvaraus 8-21.

Jos hammasta särkee tai sattuu hammastapaturma, kuntalaisen on ensin soitettava ajanvarauksen puh. 010 273 8005. Puhelun aikana ajanvarauksen hammashoitaja tekee hoidon tarpeen arvion yhtenäisten kiireellisen hoidon perusteiden mukaan. Päivystyksen tarkoituksena on antaa kiireellinen ensiapu tilanteissa, jotka eivät voi odottaa seuraavaan aamuun terveyskeskuksen päivystystä.

Päivystysyksikön osoite on:
OMA HAMMASLÄÄKÄRISI
Eteläesplanadi 22 A, 2.krs 
00100 Helsinki

Mikäli kiireellisen hoidon kriteerit täyttyvät, potilas ei maksa käynnin kustannuksia palveluntuottajalle, vaan kunta laskuttaa potilasta terveyskeskushinnoin jälkikäteen. Matkakustannuksiin voi hakea korvausta KELAlta, mikäli omavastuu ylittyy. Kuntien yhteispäivystys käynnistyy 3.9.2012 ja tällöin kuntien omat iltojen, viikonloppujen ja arkipyhien päivystysjärjestelmät lakkaavat.
Terveyskeskusten virka-ajan päivystys toimii kunkin kunnan osalta kuten ennenkin.