Navalta navalle – kokemuksia etelä- ja pohjoisnavalta

20.9.2019 9.00

Rajamäellä asuva naparetkeilijä Kari “Poppis” Suomela vierailee Klaukkalan kirjastossa torstaina 22.10.2019 klo 15.00 kertomassa matkakokemuksistaan. Tapahtuma kuuluu Nurmijärven kirjastojen Kulttuuriklubit-60 –ohjelmasarjaan.

Poppis Suomela on naparetkeilijä, valokuvaaja, toimittaja sekä kokenut esiintyjä. Hänellä on myös oma yritys, Poppicok, jonka toimialana on valokuvaus ja graafinen suunnittelu.

Poppis on hiihtänyt muun muassa Pohjoisnavalle, Etelänavalle, Grönlannin halki ja Merenkurkun yli. Hän on ainoa suomalainen, joka on hiihtänyt molemmille navoille ilman ulkopuolista tukea. Retkikunnilla on ollut lähtiessään mukana kaikki tarvittavat tavarat, polttoaineet ja ruuat, eikä heille ole pudotettu lisätarvikkeita laskuvarjolla matkan aikana. Vuonna 2006 valloitti Poppis Pohjoisnavan osana suomalaista retkikuntaa. Saavutettuaan Etelänavan yhdessä Pasi Ikosen kanssa joulukuussa 2008, 44 vuorokauden matkan jälkeen, tuli Poppiksesta 12. Ihminen maailmassa, joka on saavuttanut molemmat navat ilman ulkopuolista tukea.

Valokuvaajana Poppis kuvaa mielellään ihmisen aktiivista toimintaa ulkona luonnon keskellä, tavallisen retkeilyn, erilaisten kilpailujen ja retkikuntien parissa. Hän on matkustanut kameran kanssa maapallon haastavissa ympäristöissä vuoristoista sademetsiin. Matkoistaan hän on tuottanut näyttelyitä, esitelmiä, TV-ohjelmia ja kirjoja.

 Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!