Uudistunut Nurmijärvi-lehti jaetaan kotitalouksille viikonloppuna

6.9.2019 9.00

Nurmijärven kunnan perinteinen tiedotuslehti jaetaan kotitalouksille viikonloppuna 6.-8. syyskuuta. Lukijat saattavat yllättyä, sillä lehden ilme on kokenut uudistuksen. Sen taustalla on sekä luettavuus, kiinnostavuus ja kunnan brändiuudistus.

"Päivityksen tavoitteena on tehdä tiedotuslehdestä aiempaa kiinnostavampi ja innostavampi lukukokemus, jotta yhä useammat nurmijärveläiset haluavat perehtyä kunnan asioihin. Uudistunut lehtemme on myös yhtenäinen kunnan uuden brändi-ilmeen kanssa", Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

Paperinen Nurmijärvi-lehti on ilmestynyt vuodesta 2003. Totuttuun tapaan lehdessä on edelleen tietoa ajankohtaisista kunnallisista asioista kaavoituskatsauksesta kirjastojen tapahtumatarjontaan. Syksyn lehdessä esille nousevia teemoja ovat muun muassa kulttuuri, syksyn tapahtumat ja joukkoliikenne.

"Kaikissa kunnissa ei suinkaan julkaista tiedotuslehteä, mutta Nurmijärvellä näemme printtilehden tärkeänä tiedotuskanavana. Nyt tehty uudistus vahvistaa entisestään lehden asemaa. Mielestäni on tärkeää, että kuntalaiset saavat tietoa kunnan toiminnasta muualtakin kuin kotisivuilta tai somesta", Siltanen näkee.

Tiedotuslehti on koettu tärkeäksi tiedotuskanavaksi myös kuntalaisten keskuudessa. Esimerkiksi loppuvuodesta 2018 toteutetussa tutkimuksessa* se nousi kolmanneksi mieluisimmaksi kanavaksi saada tietoa kunnan toiminnasta.

"Kun kuntalaisilta kysyttiin, millä tavoin tai mitä kautta he mieluiten haluaisivat saada tietoa kunnan toiminnasta, selvän kärkikolmikon muodostivat kunnan kotisivut, paikalliset sanomalehdet ja kunnan oma tiedotuslehti", Siltanen kertoo. "Myös kotisivumme uudistuvat syksyllä, joten tältä osin olemme pyrkineet vastaamaan kuntalaisten huutoon. Toivon nurmijärveläisiltä syksyn aikana rehellistä palautetta siitä, kuinka voisimme jatkossakin kehittää viestintäämme."

Tutustu Nurmijärven tiedotuslehteen >>

Palautetta ja kehitysideoita uudistuneesta tiedotuslehdestä voi antaa kunnan kotisivuilla olevan palautelomakkeen kautta tai lähettämällä postia: Nurmijärven kunnan viestintä, PL 37, 01901 Nurmijärvi. 

Nurmijärvi-lehti
Julkaistiin ensimmäisen kerran 2003
Painomäärä 20 800
Ilmestyy kolme kertaa vuodessa
Jaetaan jokaiseen kotitalouteen Nurmijärven kunnan alueella. Lehteä saa myös kunnan toimipisteistä ja kirjastosta.

*Kuntapalvelut Nurmijärvellä vuonna 2018, FCG.