Potilastietojärjestelmien rekisterinpitäjäksi Keusote

30.5.2019 9.00

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) on vastannut alueensa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2019 alkaen. Kun kunnista on muodostunut kuntayhtymä, niin potilastietojärjestelmien rekisterinpitäjä ei voi enää olla yksittäinen kunta, kuten Nurmijärven kunta, vaan kuntayhtymä.

Potilastietojärjestelmien rekisterinpitäjä määrittelee, mihin tarkoitukseen ja millä tavalla rekisterissä olevia henkilötietoja käsitellään.

Potilastietojärjestelmissä organisaation nimi taustatietoineen vaihtuu kuntakohtaisesta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymäksi. Myös tietojärjestelmiin aiemmin kirjatut potilastiedot siirtyvät Keusoten rekisteriin. Muutos ei edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Muutokset potilastietojärjestelmiin tehdään jäsenkunnissa porrastetusti. Nurmijärvellä muutos tapahtuu 8.-9.6.2019.

Omakanta-palveluiden suostumukset ja kiellot

Aiemmin kirjattujen potilastietojen siirtyminen koskee myös Omakanta-palvelua, jossa tiedot siirtyvät Keusoten nimiin. Keusote on ollut Omakannan palveluyksikkönä vuoden 2019 alusta.

Omakannassa tehdyllä suostumuksella annetaan hoitoon osallistuville henkilöille lupa katsoa Potilastiedon arkistoon tallennettuja tietoja. Rekisterinpitäjän muutos ei vaikuta Potilastiedon arkistoon aiemmin tehtyyn suostumukseen potilastietojen luovuttamisesta.

Omakannassa tehdyllä luovutuskiellolla voi rajoittaa potilas- ja reseptitietojen luovuttamista. Potilas- ja reseptitietojen luovutuskieltoja ei voi tehdä Keusoten eri kuntien välillä. Aiemmin tehdyt luovutuskiellot Keusoten kuntien välillä eivät enää ole voimassa rekisterinpitäjän muutoksen jälkeen. Luovutuskiellot muihin organisaatioihin pysyvät ennallaan.

Rekisterinpitäjän muutos ei vaikuta eReseptien uusimispyyntöihin.