Nurmijärvelle syntyy eniten lapsia koko KUUMA-seudulla

3.5.2019 14.00

Alkuvuoden tammi-maaliskuun aikana Nurmijärvellä on syntynyt eniten lapsia koko KUUMA-seudulla. Lisäksi syntyneitä on jopa hieman enemmän kuin vuodentakaisella vastaavalla ajanjaksolla. Tammi-maaliskuussa 2018 syntyi 81 lasta, tammi-maaliskuussa 2019 syntyi 89 lasta. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen väestönmuutosten ennakkotiedoista.

"Nurmijärvi vanhenee muita kuntia selvästi hitaammin. Olemme todella iloisia, että Nurmijärvi houkuttelee lapsiperheitä. Meillä on todella hyvät harrastusmahdollisuudet ja sijaitsemme lähellä kaikkea. Tavoitteemme on, että Nurmijärvellä voi elää aktiivista elämää kaiken ikäisenä", Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Myös Nurmijärven luonnollinen väestönkasvu eli syntyneiden ja kuolleiden välinen erotus, on KUUMA-kuntien vahvin. KUUMA-kunnissa luonnollinen väestökasvu on positiivinen ainoastaan Nurmijärvellä, Järvenpäässä, Vihdissä ja Sipoossa.
KUUMA-kunnat: pääkaupunkiseudun 10 kehyskuntaa Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.