Tekojääradalla kävi kauden aikana noin 62 000 luistelijaa

14.3.2019 12.00

Nurmijärven Kirkonkylän tekojääradalla kävi tänä talvena ennätysmäärä luistelijoita. Tekojää oli auki 24.11.2018-17.3.2019 ja kävijöitä oli tänä aikana noin 62 000.

Kävijähuippu oli joulukuussa, jolloin luistimet veti jalkaan 27 615 luistelijaa. Kävijämäärät olivat korkeimmillaan alkukaudesta ja laskevit kohti kevättalvea. Helmikuussa kävijöitä oli enää 7700 ja maaliskuussa kävijöitä on enää muutama tuhat.

"Eniten tuohon joulu-tammikuun kävijämäärään vaikuttaa se, milloin päästään jäädyttämään muita ulkojäitä. Tänä kautena ne olivat jo jouluna käytössä ja sen jälkeen käyttö jakaantui nopeasti sivukentille. Sivukentilläkin näkee kuitenkin silmämääräisesti kävijämäärän vähentymisen helmikuussa, eikä sivukenttien sulkeutumisen jälkeen kävijämäärät enää nouse tekojäällä, vaan asiakkaiden into harrastaa lopahtaa kevätkelien tultua. Näin se on joka vuosi ja kaikkialla", kertoo Nurmijärven kunnan liikuntapaikkapäällikkö Ville Ruokoja.

Mallia muille kunnille ja kaupungeille

Tekojääradalla kävi luistelijoita ympäri Suomen. Kauden aikana myös useiden kuntien ja kaupunkien päättäjiä kävi tutustumassa tekojäärataan. Lisäksi radalla kävi joulukuussa harjoittelemassa myös Suomen pikaluistelumaajoukkue.