Nurmijärven osallistuva budjetointi keräsi 62 ehdotusta

26.2.2019 15.00

Nurmijärven kunta kysyi tammi-helmikuussa 2019 nurmijärveläisiltä, mitä he tekisivät, jos saisivat rahaa kotikuntansa viihtyisyyden ja turvallisuuden kehittämiseen. Kaiken kaikkiaan kunta sai 62 ehdotusta.

"Haluamme kiittää kaikkia osallistuneita! Kiva, että ihmisillä on halua ja ideoita kehittää omaa asuinympäristöään. Saimme ehdotuksia todella monipuolisesti ulkoliikunnan kehittämisestä, rakennetun ympäristön siisteydestä aina nuorisotyöhön saakka", kertoo Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Ehdotuksista 45 kohdistui osallistuvan budjetoinnin 40 000 euron suuruisen määrärahan jakamiseen. Puolestaan 16 ehdotusta oli euromääräisesti sen verran suuria, että ne kohdistuvat kunnan budjettikäsittelyyn syksylle 2019. Lisäksi joukossa oli yksi määrittelemätön ehdotus.

"Osallistuva budjetointi on osoittautunut toimivaksi malliksi, jonka nurmijärveläiset ovat ottaneet omakseen. Tämä innostaa meitä kehittämään osallistuvaa budjetointia myös jatkossa", Mäkelä sanoo.

Seuraavaksi ehdotusten perusteella koottu viranhaltijaraati käy ehdotukset läpi ja valitsee osallistuvan budjetoinnin yleisöäänestykseen menevät ehdotukset. Ehdotusten yleisöäänestys järjestetään 11.3.-24.3. Äänestykseen voi osallistua sähköisesti verkkoasiointipalvelu Solmusn kautta tai paperisella äänestyslomakkeella kunnanvirastolla tai kirjastoissa.

MITÄ: Osallistuvan budjetoinnin ehdotusten äänestys
MILLOIN: Äänestysaika 11.3.-24.3.2019
MITEN:
1. sähköisesti Solmu-verkkopalvelun kautta https://solmu.nurmijarvi.fi/anna-aanesi/osallistuvan-budjetoinnin-ehdotukset
2. Rajamäen, Kirkonkylän ja Klaukkalan kirjastojen asiakaspalvelupisteissä sekä kunnanviraston asiakaspalvelupisteessä (Keskustie 2B)

Pysy siis kuulolla!