Kaj Chydenius Klaukkalan kirjaston vieraana

5.12.2018 14.00

Säveltäjä Kaj Chydenius esiintyy sopraano Talvi-Maaria Turusen kanssa Klaukkalan kirjaston Joulukalenterissa 11.12. klo 20.15. Ei puolikasta –ohjelmassa kuullaan säveltäjän tekemiä lauluja suomalaisiin runoihin. Chydenius säestää ja juontaa ohjelman. Esitykseen on vapaa pääsy.

Kaj Chydenius (s. 1939) on antanut uuden elämän tuhansille runoille. Hän on säveltänyt kuoro- ja yksinlauluja, kamarimusiikkia, kamarioopperoita, lastenoopperoita. Hän on myös säännöllisesti levyttänyt tuotantoaan ja kiertää yhä edelleen konsertoimassa ympäri Suomea.

Klaukkalan kirjastossa Chydenius konsertoi jo kymmenettä kertaa. Tällä kertaa mukana on joensuulainen sopraano ja laulunopettaja Talvi-Maaria Turunen.

-Konsertit Klaukkalan kirjastossa joulukuussa ovat jo arvokas perinne, kirjastoon tulee lauluista vakavasti kiinnostunut yleisö, ihmiset ovat runoista kiinnostuneita, kuten minäkin. Talvi-Maaria Turunen, Joensuun tyttö, tuli mielellään mukaan, kun saimme jo alkusyksystä kootuksi haastavan ohjelman.

Talvi-Maaria Turunen on teknisesti taitava, mutta myös hyvä tulkitsija. Yhteistyö säveltäjämestarin kanssa on antoisaa:

- Kiitollisuus ja riemu on kasvanut sitä mukaa, kun yhteistyömme on jatkunut. Tähän mennessä Kajn sävellysten maailma on avautunut minulle jo lähes sadan laulun ja runon verran. Koen, että jaettu uteliaisuus on yksi työskentelymme keskeisistä voimista: "miltä korkeudelta tämä laulu soisi kauneimmin? " tai "mistä tämä runo pohjimmiltaan kertoo?"

Kaj Chydenius on sanonut tekevänsä parhaat laulunsa kaipauksesta. Kaipuulaulujen lisäksi tulevassa konsertissa on luvassa rakkautta, ihmismielen tutkiskelua, suomalaisten runoilijoiden kauneimpia runoja.