Taikuutta, tarinoita, musiikkia ja hyvää mieltä Klaukkalan kirjaston Joulukalenterissa

26.11.2018 14.00

Klaukkalan kirjastossa avataan taas joulukuussa Joulukalenterin ohjelmaluukkuja edellisvuosien tapaan. Kaikkina kirjaston aukiolopäivinä jouluun asti voi nauttia monipuolisesta ohjelmasta, jota on vuoroin lapsille, aikuisille ja koko perheelle.

Musiikki kuuluu jouluun ja se näkyy myös Joulukalenterissa. Ohjelmaa on klassisesta poppiin, erilaisista lauluyhtyeistä yhteislauluihin. Joulukuun ensimmäisen päivän luukusta tulviikin klassista musiikkia Syksy Soi! -festivaalimuusikko Mart Ernesaksin ja tyttärien esittämänä.

Vakiovieras, säveltäjä Kaj Chydenius konsertoi jo kymmenettä kertaa Joulukalenterissa. Chydenius on tehnyt tänä vuonna kirjastoon "Ei puolikasta" -ohjelman, jossa kuullaan hänen säveltämiään kauneimpia suomalaisia runoja joensuulaisen laulajan, Talvi-Maaria Turusen esittäminä. Odotettavissa on jälleen ainutlaatuinen ilta muiden muassa Viidan, L. Onervan, Leinon ja P. Mustapään runojen parissa. Chydenius juontaa ja säestää itse konsertin.

Runoja ja musiikkia yhdistämällä esiintyy myös Nurmijärven Opiston Musel-ryhmä riemastuttavalla esityksellään Henrik Lambergin johdolla. Teatteria ilman käsikirjoitusta päästään näkemään Improvisaatioteatteri Ilmoja Pidellyt -ryhmän heittäytyessä hetkeen.

Lapsille on tarjolla satuja, askartelua, jouluaiheinen elokuva ja Lukukoira Einon vierailu. Taikuuttakin saadaan kokea, kun Klaukkalan Nuorisoseuran Sirkuskoulun taikurit, akrobaatit ja jonglöörit pääsevät estradille. Lapset esiintyvät myös itse Nurmijärven Musiikkiopiston kitarakonsertissa.

Hannu Laakson parhaillaan esillä oleva valokuvanäyttely Galleria Toivossa on ihastuttanut katsojia. Laakso tulee näyttämään yleisölle lisää luontokuviaan ja vie katsojat matkakuvillaan myös kaukomaille asti.

Kirjallisuuden ystäville on luvassa mielenkiintoista kuultavaa, kun kolmekymmentä vuotta ja yli viisikymmentä teosta ranskasta suomeksi kääntänyt Lotta Toivanen tulee kertomaan suomentajan työstään. Oman kylän kirjailija Paula Havaste puolestaan kertoo kahdesta tänä vuonna ilmestyneestä kirjastaan "Pronssitähti ja "Onnenloitsut".

Vähän ennen jouluaattoa aletaan kirjastossakin hiljentyä jouluun. Tuomaan päivän iltasoitossa Tuomas Nyberg johdattaa yleisön Bachin ja Tsaikovskin maailmaan ja viimeisenä Joulukalenteripäivänä lauantaina 22.12. Purhosen perhe soittaa konsertissaan kuulijat rauhalliselle joulumielelle.

Kaikki Joulukalenterin tapahtumat ovat maksuttomia ja ohjelman esittäjät esiintyvät palkkiotta. Sekä esiintyjät että kirjaston henkilökunta haluavat näin toivottaa yleisölle ja kirjaston asiakkaille iloa ja hyvää joulumieltä.

Joulukalenterin ohjelma kokonaisuudessaan (pdf-tiedosto) >>