Joulunaika Aleksis Kiven kodissa

26.11.2018 10.00

Aleksis Kiven koti on jälleen joulukuussa avoinna. Joulutunnelmia –tapahtumassa 2.12. kuullaan joulurunoja ja Kiven tekstejä. Näyttely ”On joulu-ilta” on avoinna seuraavasta viikonlopusta alkaen.

Joulutunnelmia ensimmäisenä adventtina

Ensimmäisen adventin tapahtumassa nautitaan runoista ja Kiven teksteistä Stenvallien jouluisessa tuvassa. Lausuja Tarja Sahlstedtin esittämänä kuullaan "Kuusen hiljaisuus" -runokokonaisuus, jonka teemana on jouluinen tunnelma ja rauha. Teksteissä on läsnä myös luminen luonto ja leikkisyys. Mukana on sekä vanhoja rakastettuja joulurunoja että uudempaa runoutta.

Tapahtuman perinteisiin kuuluen Juha Poikela ja Tapio Virolainen tulkitsevat Kiven jouluisia tekstejä. Hämärä tupa ja sen lattialla kahisevat jouluoljet luovat idyllisen taustan Kiven tekstien luennalle.

Joulutunnelmia -tapahtuma alkaa klo 13. Vapaa pääsy.

Tilaisuus tapahtumakalenterissa >>

Joulunäyttely ja Kekkurin museokauppa

Aleksis Kiven kodin joulunäyttely "On joulu-ilta" on avoinna 8.-9.12. ja 11.-16.12. Näyttelyssä räätäliperheen joulupöytä on katettu ja tupa koristeltu joulua varten.

Museon pihapiirissä sijaitsevat Kekkurin museokauppa ja kahvikioski ovat avoinna tapahtuman ja joulunäyttelyn aukioloaikoina.

Pääsymaksu 4€/2€/Museokortti/ alle 18-v. ilmaiseksi.

 

Aleksis Kiven koti, Palojoentie 271. www.nurmijarvi.fi/museo

 

Kuva: Olli Hintikka