Eskon puumerkki -palkinto toimittaja Tuomas Kasevalle

11.10.2018 8.00

Aleksis Kiven Seuran myöntämä Eskon puumerkki -palkinto on annettu toimittaja ja oppikirjailija Tuomas Kasevalle. Palkinnon saaja julkistettiin 10.10. Nurmijärvellä järjestetyssä Aleksis Kiven päivän juhlassa.

Eskon puumerkki on jaettu vuodesta 1975 alkaen vuosittain henkilölle, joka osoittanut omaavansa Nummisuutarin Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä, aitoa suomalaista sinnikkyyttä ja itsepäisyyttä, ja joka näiden ominaisuuksiensa ansiosta on piirtänyt puumerkkinsä aikakirjoihin.

"Toimittaja ja oppikirjailija Tuomas Kaseva on valmis lyömään akkunat säpäleiksi, jotta suomalaisten lukutaito saisi lisää happea", Aleksis Kiven Seuran johtokunta perustelee tämänvuotista valintaansa.

Tuomas Kaseva on Helsingin Sanomien toimittaja, joka on nostanut julkisuuteen Suomen Pisa-menestyksen takana vaanivan nurjan puolen: tuhannet nuoret eivät selviydy arjesta surkean lukutaitonsa vuoksi. Vuosi sitten julkaistu kirjoitus on kannustanut työhön suomalaisen lukutaidon hyväksi. Kaseva on itsekin tehnyt äidinkielen oppikirjoja yli kymmenen vuoden ajan.