Koulukuljetusten ongelmia puretaan

14.8.2018 16.20

Koulukuljetusten järjestämisessä on edelleen haasteita. Pahoittelemme, että vanhemmille lähetetyt tiedot oppilaiden noutoajoista ovat tulleet myöhään. Kuljetustietoja lähetettiin tiistaina poikkeuksellisesti tekstiviestillä myös niille, jotka kulkevat vuoroautoilla. Laajaan tiedottamiseen jouduttiin turvautumaan aikapulan vuoksi.

Erikseen tilattavien kyytien aikatauluista tiedotetaan edelleen päivittäin tekstiviesteillä, koska koko reitistö ei ole vielä kunnossa. Joukkoliikenteellä kulkeville oppilaille on annettu kouluilta matkakortit ja kerrottu, mistä aikataulut löytyvät: Matkahuolto/aikatauluhaku, Korsisaari/joukkoliikenne, Uudenmaan joukkoliikenteen aikataulukirja

Ongelmat ovat monen asian summa. Kuljetusten kilpailutuksen myötä toiminnassa ovat uudet kuljetusyrittäjät, uudet järjestelmät ja uusi henkilöstö. Kuljetusten reititys on otettu kunnan omaksi toiminnaksi ja reitityksessä käytetään uutta ohjelmaa, jota on ajettu sisään ensimmäisinä koulupäivinä. Kuljetusyrittäjät ovat myös saaneet uudet reittinsä valitettavan myöhään. Kaikilla kuljetusyrityksillä on kuitenkin aikaisempaa kokemusta oppilaskuljetuksista. Koulukuljetuksia suunnittelevat ja järjestävät työntekijät ovat kunnassa melko uusia, mutta henkilöiden määrää on lisätty aikaisemmasta.

Uuden reititysohjelman käyttöön oton myötä voimme parantaa kuljetuskäytäntöjä ja tiedottamista. Huoltajille tulee muun muassa mahdolliseksi seurata kuljetusten etenemistä ja ilmoittaa itse kuljetuksissa tapahtuvista muutoksista.

Kiitämme huoltajilta saadusta palautteesta ja käymme niitä läpi kuljetusyrittäjien kanssa. Ongelmia on ratkottu yhdessä eri toimijoiden kanssa.  Pahoittelemme syvästi oppilaille ja huoltajille aiheutuneita ongelmia ja mielipahaa. Teemme kaikkemme, että koulumatkojen luotettavuus turvataan.

Linjan 51 aikataulut muuttuvat ke 15.8. alkaen

Tutustu uudistuneeseen aikatauluun (pdf-tiedosto) >>

 

Tiina Hirvonen
sivistystoimenjohtaja

Kirsi Hyvämäki
hallintopäällikkö