Jorma Uotinen, Katariina Souri ja Johanna Vuoksenmaa Klaukkalan kirjaston Taiteiden yössä 31.8.

7.8.2018 14.00

Jokavuotista Klaukkalan kirjaston Taiteiden yötä vietetään perjantaina 31.8. klo 18-22. Illan vieraita ovat muun muassa taiteilijaprofessori Jorma Uotinen, kirjailija, kuvataiteilija Katariina Souri, ohjaaja, käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa sekä Syksy Soi! –festivaalin muusikkoja. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Jorma Uotinen on useimmille tuttu, kansainvälisen uran tehnyt tanssitaiteilija, koreografi ja laulaja. Hän on suomalaisen tanssitaiteen keskeisempiä vaikuttajia ja saanut useita suomalaisia ja kansainvälisiä palkintoja sekä kunniamainintoja, muiden muassa Pro Finlandia -mitalin ja professorin arvonimen. Hän on myös UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs. Taiteiden yönä Uotinen kertoo kiehtovasta elämästään tanssin ja laulun parissa. Laulut säestää pianisti Jari Hakkarainen.

Kymmenen kirjaa julkaissut Katariina Souri on kirjoittanut myös useita tv-käsikirjoituksia ja työskennellyt samalla kuvataiteilijana jo parikymmentä vuotta. Klaukkalan kirjastossa Souri puhuu piilotajunnan merkityksestä luovuudessaan sekä keväällä ilmestyneestä kirjastaan "Sarana", jossa hän kuvaa yhden vuoden aikana elämäänsä mielialan heilahteluineen ilman lääkkeitä ja alkoholia. Illan aikana on nähtävillä myös pieni näyttely Sourin maalauksia ja hänen puolisonsa Eliya Zweigbergin veistoksia kirjaston alakerrassa.

Muun muassa elokuvistaan "Nousukausi" ja "21 tapaa pilata avioliitto" sekä televisiosarjoista "Klikkaa mua" ja "Tahdon asia" tunnettu televisio- ja elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, Johanna Vuoksenmaa palkittiin vuoden käsikirjoittajan Kultaisella Venlalla vuonna 2012. Taiteiden yönä Vuoksenmaa kertoo ohjaajan työstään ja vastaa yleisön kysymyksiin.

Syksy soi! - festivaalimuusikot antavat esimakua syyskuun lopun musiikkifestivaalista, jossa juhlistetaan Oskar Merikannon 100-vuotissyntymävuotta. Taiteiden yön konsertissa kuullaan Merikannon lisäksi muun muassa Vivaldin kauneimpia sävellyksiä.

Lapset ja koko perhe voivat käydä askartelemassa muovikasseista leijoja Taitokeskus Klaukkalan Marja Ollilan ohjaamassa Leijapajassa tai kokeilla piirtämistä suositussa Croquis-taidepajassa Vicky Maarasen johdolla. Kirjaston alakerran Tello-salissa voi nauttia Teatteri Roinelan lastennäytelmästä "Peter Pan - uutta leikkiä etsimässä" ja Ohukainen ja Paksukainen -elokuvat viihdyttävät katsojia käsikirjastossa.
Taidekieppi-taiteilija Briitta Kotilainen piirtää illan aikana muotokuvia halukkaille pientä maksua vastaan.

Alapihalla on tarjolla kahvia, lettuja ja nuotiomakkaraa, Kirjastoauto Oiva, Nurmijärven kunnan Nuorten työpajan puu- ja käsitöitä sekä Niko Moilasen käsitöitä.

Taidekieppiin kuuluvan taiteilija Carita Kilpisen näyttely "Lupa olla" on esillä Galleria Toivossa
31.8 .-29.10.2018.