Ajankohtaista

Kulttuuri, Suomi100

100-vuotiasta Suomea juhlitaan valaistuksilla, konserteilla ja etkoilla

29.11.2017

Itsenäisyyspäivää juhlitaan tänä vuonna tavallista näyttävämmin. Perinteisen itsenäisyyspäivän ohjelman lisäksi Suomen 100-vuotisjuhla näkyy muun muassa rakennusten juhlavalaistuksissa.

Nurmijärvellä Aleksis Kiven patsas, monitoimitalo Monikon lasiseinä ja Nurmijärven uimahallin fasadi saavat ylleen sinivalkoisen juhlavalaistuksen. Monikon ja uimahallin valaistuksissa nähdään ripaus lapin taikaa revontuliefektien merkeissä. Myös pääkirjaston tiiliseinät ja kunnantalon edustalla oleva puu valaistaan. Kohteet ovat valaistuna 2. joulukuuta alkaen joulukuun 7. päivän aamuun kello 05-09 ja kello 15-24.00.

Monikkosalissa järjestetään tiistaina 5.12. klo 18 ”Onnea satavuotiaalle” -konsertti, jossa esiintyy Nurmijärven Puhallinorkesteri solistinaan Ikosen siskot. Konsertin viihdepainotteinen ohjelma koostuu rakastettujen suomalaisartistien vuosikymmenten varrella tunnetuiksi tekemistä kappaleista ja suomalaissäveltäjien tuotannosta. Orkesteria johtaa Tamas Paraczky.

Lippuja myydään ennakkoon Lippupisteessä ja kaikissa R-kioskeissa. Lipunmyynti ovella alkaa tuntia ennen konserttia, jos lippuja on jäljellä.

Itsenäisyyspäivän etkot kirjastoissa

Nurmijärven kirjastoissa itsenäisyyden juhlistaminen aloitetaan tiistaina 5.12. Suomi 100 vuotta -etkojen merkeissä. Pääkirjastossa on ohjelmaa perhepäivähoitajille, Klaukkalan kirjastossa Nukketeatteri Sytkyjen Pähkinänsärkijä -esitys klo 10 ja Rajamäen kirjastossa lauletaan yhteislauluna rakkaimpia vanhoja koululauluja klo 12.
 
Itsenäisyyspäivänä perinteistä ohjelmaa

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelukset pidetään 6.12. Nurmijärven ja Rajamäen kirkoissa kello 10. Kunnan, seurakunnan ja veteraanijärjestöjen edustajat laskevat seppeleet sankarihaudoille ja muistomerkeille jumalanpalvelusten jälkeen.

Nurmijärven kunnan ja seurakunnan yhteistyössä järjestämä itsenäisyyspäivän päiväjuhla pidetään Nurmijärven kirkossa kello 12.30. Juhlan musiikkiohjelmasta vastaavat Nurmijärven Puhallinorkesteri ja Rajamäen mieslaulajat. Kunnan tervehdyssanat lausuu Jari Vainio. Juhlapuhujana on emerituspiispa Matti Sihvonen. Juhlaan on vapaa pääsy.

Lue lisää:

Onnea satavuotiaalle

Suomi 100 -sivut kunnan kotisivuilla

 

 

Takaisin listaukseen