Reseptien uusinta

eResepti

Kun määrätty lääke on lopussa tai eResepti on vanhenemassa, voi asiakas pyytää sähköisen reseptin uusimista joko puhelimitse tai käymällä terveyskeskuksessa tai apteekissa. Apteekin kautta hoidettu reseptin uusimispyyntö välitetään terveyskeskukseen (= maksullinen 2 €)

Uusittu eResepti on nähtävissä myös KanTa-sivuilla Omien tietojen katselussa.

  

Sähköinen resepti eli eResepti

eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Lääkemääräys tallennetaan valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen.

eReseptin etuja:

  • reseptisi ovat tallessa ja helposti saatavilla lääkärissä ja apteekissa
  • lääketurvallisuus paranee
  • voit katsoa omia tietojasi verkkopalvelusta
  • lääkkeet voi noutaa Kela-kortilla mistä tahansa sähköisen reseptin ottaneesta apteekista

Ensimmäisen eReseptin määräämisen jälkeen asiakkaalle määrätään kaikki lääkemääräykset automaattisesti eResepteinä. Asiakas voi kieltää eReseptin laatimisen, jolloin hän saa reseptinsä paperilla tai puhelinmääräyksellä perinteiseen tapaan. Sen tietoja ei tallenneta Reseptikeskukseen.


Paperisen reseptin sijasta lääkäri antaa asiakkaalle paperilla potilasohjeen, jossa kerrotaan määrättyjen lääkeiden nimet ja annosteluohjeet. Potilasohjeen mukaan ottaminen apteekkiin nopeuttaa asiointia, mutta lääkkeen saa myös näyttämällä Kela-korttia, jonka esittäminen on edellytys sairausvakuutuskorvauksen saamiselle.


Apteekista lääkkeen voi potilaan puolesta tarvittaessa noutaa joku muu henkilö, jolla pitää olla mukana potilasohje tai potilaan Kela-kortti, millä hän todistaa, että hänellä on oikeus hakea lääkkeet.

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat katsoa omia sähköisiä reseptejään internetissä osoitteessa http://www.kanta.fi/ "Omien tietojen katselu" -kohdassa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Näin käytät eReseptiä -esite